Skip to main content

Je bent mens en je kiest voor mindful analysis

Het enige waar het om draait is jouw verhaal

Je neemt contact met me op en we hebben kort overleg over het startmoment. Dan word je uitgenodigd om je huidige situatie te beschrijven. Wat speelt er, waar wil je aandacht aan besteden, wat zit je dwars? Wat je aan de orde wilt stellen, is geheel aan jou.

Als mindful analyst faciliteer ik dit alles en zal je steeds met de juiste vragen motiveren om verder te schrijven. Ieder leven is uniek, en ook de situatie waarin jij je bevindt is dat; de manier waarop je schrijft, wat je zelf benadrukt. Of het nu gaat om een keuze in je loopbaan, een gecompliceerde relatie, een scheiding of stress.

Een diepgaand schrijfproces

Na het schrijven van je eerste tekst lees ik deze en dan ontvang je een aantal vragen. Ze gaan uitsluitend over wat jij geschreven hebt. Ze zijn erop gericht een proces op gang te laten komen waarin je al schrijvend zelf verder onderzoekt wat er speelt en op een gegeven moment ook waar het vandaan komt. Dit alles gaat volgens een onderliggende structuur die gebaseerd is op westerse en oosterse filosofie. Het verloopt in een rustig tempo, via mail, er is geen haast en toch is er sprake van een continu proces.

Je geest wordt geactiveerd

Je geest wordt door het schrijven en de vragen als het ware geactiveerd om beter door te dringen tot wat zich in je afspeelt. Je gaat dingen beter zien: communicatie, je relaties tot anderen, je eigen verwachtingen en wensen, emoties en gevoelens. De taal helpt je om te ordenen en betekenis te geven. Je eigen zinnen zetten je ook weer aan het denken.

Na drie of vier mails ben je vaak al daar waar je wilde zijn, of waar je naar op zoek was. Het kwartje valt, je doorziet dingen of komt al denkend en voelend zaken op het spoor die je voor jezelf verborgen had gehouden. Dit kan intensief zijn, maar ook prettig verhelderend. Hoe confronterend of openbarend ook, ik zal je verder begeleiden in acceptatie, nader onderzoek, uitwerking of wat je dan ook nodig hebt. Dat komt vanzelf aan het licht.

Je schrijft een eigen, persoonlijk document

Zo doorloop je in vijf tot zeven dagen dit traject waarin je een zeer belangrijk persoonlijk document schrijft. Het werkt letterlijk transformerend: je pelt zaken echt af, komt tot de essentie en ontdekt hoe je op je eigen authentieke wijze zo te werk kunt gaan dat je weer midden in het leven staat. En wie weet waar dat weer allemaal toe leidt…

Kortom, een week efficiënte en effectieve coaching en therapie die verheldert, opruimt en transformeert!

Heb je vragen, wees welkom!

Bel voor een vrijblijvend informatiegesprek.